Onze ervaringen met de griep bom

Onze ervaringen met de griep bom

Hoe kom ik van het griep virus af ?

Het is al een poos weer ‘the time of year’: de griep houdt weer huis ! Mensen zijn tot hun bed veroordeeld en het duurt soms wel twee tot drie weken voor ze er weer bovenop zijn. Dit kan beter !!!

Als je een frequent bezoeker bent van onze klassen, hoef ik je niet te vertellen dat gezond, liefst biologisch, eten belangrijk is. Veel bronwater uit glazen flessen drinken, voldoende rust/slaap, het ontstressen en regelmatig bewegen hoort ook bij een gezonde leefstijl. Je zet uw immuunsysteem ook onder druk door jezelf bloot te stellen aan veel toxische stoffen. Denk hierbij aan je schoonmaakmiddelen in huis, geurverfrissers, huidverzorgingsproducten, shampoo, wasmiddelen, alcohol, enzovoort. Lees AUB op de labels wat er in zit. Kijk eens een keer kritisch waar je jezelf en je dierbaren aan blootstelt.

Het griepvirus krijgt vat op je als uw immuunsysteem niet goed functioneert, het is een goed idee om dit dan te versterken. Dan komen oma’s oude wijsheden weer om de hoek kijken. Kaneel, oregano en kruidnagel kunnen uw weerstand een flinke boost geven. Het voordeel van etherische oliën is dat ze 50 tot 70 keer geconcentreerder zijn dan verse of gedroogde kruiden. Zo hoef je niet in 1 keer een heel zakje kruidnagels leeg te eten ;)

Preventief

 1. Wij nemen 1 - 2 on guard+ softgells. In deze mix zitten onder andere kaneel, kruidnagel, zwarte peper, rozemarijn, melisse, oregano en wilde sinaasappel. De perfecte mix om ons te beschermen tegen virussen en bacteriën ! Deze olie gebruiken we als ons immuunsysteem een duwtje in de rug kan gebruiken. dus in de winter, als mensen rondom ons ziek aan het worden zijn, enz ...
 2. Wij verstuiven de On Guard olie ook regelmatig in onze winkel.
  1. omdat hij leuk ruikt
  2. omdat de verscheidenheid van bezoekers wel eens een virusje of wat andere bacteriën meebrengt.
  3. andere favorieten zijn air, soms ook zelf gemaakte mixen zoals Lemon, Wild Orange en Pepermunt naargelang hoe ons gemoed is die dag 
 3. Griep begint vaak met keelpijn. Zodra we iets voelen nemen we een van de handige on guard beatlets in (een bolletje met 1/4 druppel on guard in dus erg praktisch mee te nemen en te doseren)
  1. ben je te laat dan nemen we een druppel Oregano olie met een dessertlepel honing. Je bent gewaarschuwd: dit is een heftige olie ! Beginners raad ik niet aan om meer dan 1 druppel te nemen ! Deze olie is zo sterk, dat als we deze nemen, geen virus zich daar nog durft te vertonen (daarom ook een echte tip voor zangers ! ).
  2. in de plaats van Oregano kan je ook voor tijm olie kiezen als die je meer aanspreekt.
 4. Wie de fundamentele bouwstenen van ons lichaam ontbreekt kan niets herstellen. Ons lichaam heeft bouwstenen nodig in de vorm van vitaminen, mineralen, enz... Hiervoor nemen wij onze Lifelong Vitality (LLV) supplementen. en ja we nemen deze het hele jaar door. Ons voedsel komt over het algemeen van akkers die men al 170 jaar aan het verarmen is door kunstmatige bemesting (men voegt maximaal 40 soorten mineralen en spoorelementen toe aan deze akkers, maar planten gebruiken tot 160 soorten). Onze ervaring is dat we door het lifelong Vitallity pakket dagelijks te gebruiken onze levenskwaliteit, energie enz.. een heel stuk intenser geworden is.

Genezend

 • De griep is een virus dus gaan we de antivirale etherische olie bij uitstek (Oregano) inzetten samen met oliën die ons immuunsysteem een flinke boost geven.

Op het moment dat we voelen dat de eerste griepsymptomen de kop opsteken (spierpijn, keelpijn), nemen we wat in het algemeen de griepbom genoemd word (zie onderaan de pagina voor je juiste samenstelling.

Onze eigen ervaringen:

Wij gebruiken deze combinatie oliën voor griep, virussen, een geïnfecteerde wond (denk aan beet hond, kat, ... ), en nog veel meer virale en bacteriële infecties. 

Zo is kor tijdens de nazomer vakantie in 2018 gebeten door onze over gestresseerde hond Rocky (autorijden is niet helemaal zijn ding en 800 KM was dus teveel). De bijtwondjes hadden we uiteraard goed ontsmet maar zijn hand begon toch te ontsteken. Met als gevolg een hele dikke, pijnlijke en volledige onbruikbaar hand. We hadden geen lege capsules bij dus de eerste dagen alles geprobeerd qua olietjes smeren, helaas zonder groot succes. Na 3 dagen werdt de pijn onhoudbaar zodat we de volgende ochtend genoodzaakt waren om naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis op zoek te gaan. Die avond dacht Kor er aan dat onze LLV in capsules zat, deze bewuste capsules werden open geprutst en leeg gemaakt zodat we ze konden vullen met de griep bom mengeling waarvan hij elke 4 uur een capsule nam . Na een nachtje goed zweten was zijn hand weer bruikbaar, nog wat verdikt maar zoveel vooruitgang dat het zoeken naar een ziekenhuis niet meer nodig was. De dag nadien heeft kor de hele 800 KM naar huis gereden zonder pijn of hinder wat minder dan 48u ervoor volledig ondenkbaar was.
Fantastisch toch ?!? 

Qua griep is het onze ervaring dat van zodra de eerste griepsymptonen doorbreken, en je dadelijk start met het maken en innemen van deze griepbom 12 -24 uur later er geen spoortje van de griep meer te bespeuren valt. 
Soms blijft bvb een hese stem of een hoest nog wat hangen maar ook die dingen pakken we dan met een andere olie gericht aan waarna ze ook snel verdwijnen.

Hoe maak je de griep bom ?

We vullen een lege capsule met:

 • 2 druppels lemon etherische olie => helpt afvalstoffen sneller afbreken en afvoeren
 • 2 druppels melaleuca etherische olie => anti schimmel en immuunsupport
 • 2 druppels frankincense etherische olie => cel vernieuwend en immuunsupport
 • 2 druppels oregano etherische olie => antiviraal en immuunsupport
 • 2 druppels on guard etherische olie => antibacterieel en immuunsupport

soms doen wij daar een van de volgende 2 oliën extra bij.

Hoe neem je de griepbom ? 

Je mag deze capsules dagelijks om de 4 tot 6 uur nemen tot als de symptomen verdwenen zijn.  
Als deze combinatie na 10 dagen niet geholpen heeft stop je ermee. Dat wil dan zeggen dat het voor jouw probleem niet de juiste combinatie van oliën is.
Dit geld eigenlijk voor  het gebruik van alle oliën, al zijn er uitzonderlijke gevallen zoals bvb voor lyme gaan we een protocol van minstens 5 maanden volgen.

Voor kinderen:

Maak een verdunning in een roller zoals hieronder.
Pas deze 3x per dag toe door onder de voeten te smeren. 

 

Verdunningen

Voor volwassen mensen is het vaak aangeraden om de olie te verdunnen, afhankelijk van de aandoening en manier van toepassing.
Voor kinderen en dieren gaan we deze ALTIJD verdunnen
Op een flesje van 15 ml gaan we volgende verdunningen toepassen:

Kinderen:

3 - 24 maanden: 1 tot 2,5 druppels
2 - 6 jaar: 4 tot 9 druppels
6 - 15 jaar 7 tot 14 druppels

Dieren:

Honden: 4-9 druppels op 15 ml
Katten: 2-5 druppels op 15 ml
Paarden: mag puur, topisch verdunnen 50% voor beter opname door vacht

 

Waarom werkt etherische olie zo goed bij een virus / griep?

De reden waarom etherische olie zo geschikt zijn is omdat ze ontstekingsremmend en antibacterieel werken. Ook werken ze antiviraal doordat etherische olie in staat is het virus binnen in onze cellen aan te pakken en ons immuunsysteem helpt om het virus te doden.

De griep is een virus en op dit moment is etherische olie het enige middel dat een virus kan bestrijden. Het pakt ziekmakers aan en laat de gezonde cellen en gezonde bacteriën intact.

Etherische olie werkt op celniveau, daar waar sprake is van een virus kan etherische olie dus wel degelijk een bijdrage leveren voor onze gezondheid.

20
Top

Follow Us

Mailing lijst

Vul uw E-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen
Vul een geldig E-mail adres in.
Email address already subscribed. Continue if you wish to unsubscribe.
Abonneren
Unsubscribe

©2018 www.snuisterjegezond.be - All rights reserved.

eCommerce by CubeCart